ELSA Brussel

  • Voor en door studenten

De European Law Students ‘Association (ELSA) is ‘s werelds grootste internationale, onafhankelijke, niet-politieke en non-profit organisatie voor en door rechtenstudenten. ELSA is vertegenwoordigd op meer dan 300 faculteiten in 44 landen en bestaat uit zo’n 50.000 leden

  • ELSA's visie

”A just world, in which there is respect for human dignity and cultural diversity”.

  • Wereldwijd netwerk

ELSA is een internationale vereniging gesitueerd op 3 niveau’s. ELSA Brussel is één van de 8 lokale ELSA groepen in België.

  • ELSA Brussel

In 1981 te Wenen werd ELSA opgericht door studenten van beide kanten van het “IJzeren Gordijn” (Polen, Oostenrijk, Hongarije en voormalig West-Duitsland). Zij hadden het volgende doel voor ogen: werken aan wederzijds begrip en samenwerking tussen Europese juristen enerzijds en het bevorderen van het leggen van internationale contacten anderzijds. 

ELSA Brussel houdt zich aan deze mooie slagzin door een platform te bouwen waar haar leden hun bestaande vaardigheden verder kunnen ontwikkelen en nieuwe bekwaamheden kunnen verwerven. Onze vereniging doelt op een wisselwerking tussen studenten enerzijds en ervaren practici anderzijds door middel van dialogen en samenwerking.

  • Let's be active!

Met een brede waaier aan activiteiten zoals lezingen, workshops, legal trips en wedstrijden willen we studenten kennis laten maken met een meer praktische gerichte kant van de juridische wereld, dit naast hun universitaire studies.

  • Erkende studentenvereniging

Sinds 2000 werkt ELSA nauw samen met de Raad van Europa. Deze samenwerking werd verder verbreed met de ondertekening van een mensenrechtenpartnerschap tussen de Raad van Europa en ELSA en biedt haar leden verschillende kansen en professionele ondersteuning. ELSA heeft een consultatieve status bij de educatieve wetenschappelijke en culturele organisatie van de VN.

  • Internationaliteit

Lid zijn van ELSA geeft je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende projecten in heel Europa en om interessante mensen van verschillende nationaliteiten te ontmoeten.

  • Europabrede STEP-stages

Het Student Trainee Exchange-programma (kortweg: STEP) is een stageprogramma dat studenten en jonge advocaten in staat stelt om hun eerste internationale stappen te zetten en ervaring op te doen in buitenlandse rechtsstelsels en -culturen.Door een STEP-stage krijg je niet alleen waardevolle ervaring in de praktijk, maar krijg je ook de kans om nieuwe landen, culturen en talen te leren kennen.

Contact

Aarzel niet om al je vragen te stellen

Contact

Aarzel niet om al je vragen te stellen

Meer

Word lid en verbreed je horizon

Meer

Word lid en verbreed je horizon

European Law Students' Association Brussel | Pleinlaan 2 (gebouw C) | 1050 Brussel - België